• +36 70 347 44 47
  • denesevi@denesevi.hu

A férfi érték

Bármennyire is felháborító vagy szokatlan a cím, meg vagyok róla győződve.

 

Hogy némelyikük azzá vált, ami, léhűtő, hazug, csalárd és tisztességtelen férfivá, nem az ő hibája. Nézd meg a családját, honnan jött, mit tanult. Lehet, hogy Te sem lennél más. De az, hogy ezen nem változtat, már az ő felelőssége.

 

S ha kicsit mélyebbre nézel a párkapcsolatában kudarcot vallott, az üzletileg ellehetetlenedett, a kényszer- vagy más betegséggel küzdő, függőségek uralma alá csúszott férfiben, megtalálod a rettegő gyermeket. Azt, akit vertek, megaláztak, megszégyenítettek, kiközösítettek, akinek nem adtak szabadságot, akit szoborként faragtak uniformizált lelkű férfivá. A szülők. A tanárok. A társadalom. A sztereotípiák.

 

S hol vannak a nők? Nem érnek rá a férfival foglalkozni, küzdeni, emelni – épp emancipálódnak. Persze amikor körülnéznek, szájbiggyesztve legyintenek, hogy „Férfiak? Ugyan már… Hol vannak? Nincs egy normális sem.” S közben nevelik elkényeztetett, csonka családban felcseperedő pótférj-fiaikat.

 

Szomorú látnom, hogy a nők hite elveszett a férfiban. Pedig gyakran nem a saját hitünk állít talpra bennünket, hanem az, ha valaki hisz bennünk. Egy valaki. Akkor is, ha elbukunk, akkor is, ha hibázunk.

 

A férfi érték. Csiszolatlan gyémánt. A nő szeretete tudja lágyan tökéletesre formálni.

Iratkozz fel a hírlevelemre

Hogy ne maradj le semmiről

További cikkek a bolgomról

A férfi egy lúzer

Akár kérdőjelet is tehetnék a fenti cím végére. De szándékosan nem teszem. Döbbenetes látni, miként törik meg a nők a férfiakat, s hogy azok hogyan hajtják igába fejüket.

Gondolatébresztő mindenkinek. Nem csak Férfiaknak…

Olvass tovább »

(H)ősember

Csak egy betű, de micsoda különbség! Te a hős- vagy az ősember mintáját követed? Elsőre egyértelműnek tűnhet, de vajon tényleg az? Te hős vagy, vagy inkább az ősi minta szerint élsz?

Olvass tovább »

A férfi érték

error: Content is protected !!